til startsiden
  Jes Wind Andersens naturskildringer er set gennem et par særdeles stærke kulturindfattede briller. Der er langt til det romantiske landskabsmaleri i kunstnerens emaljerede værker, hvor naturen er ...
 
Jes Wind Andersen.
Uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi 1992-1998. Derudover afsluttede han akademiets cand.phil overbygning: Afdelingen for Teori ogFormidling i sommeren 2000.

Fotografiet, som danner det billedmæssige afsæt for Jes Wind Andersens værker, er mere end blotte gengivelser af virkeligheden. Andersens værker har deres tematiske omdrejningspunkt i forholdet kultur - natur. Han arbejder hovedsagelig med to typer af billeder; landskabet som repræsentant for naturen, og byen, repræsenterende kultur. Disse fotografier fungerer som basen for hans videre arbejdsprocess, som bl.a. indebærer brug af tekst, grafiske ikoner, maling, lak, tusch samt opklæbning på aluminium og lakering. Således resulterer processens mange lag i en distancering til det underliggende fotografi og vanskeliggører i det hele taget kategoriseringen af værkerne.

Andersen har gjort sig udstillingsmæssigt bemærket flere steder i Danmark. Udover hans to seneste soloudstillinger “BASE - ATOMIC REALITY” (se vedlagte katalog) og “Expansion” på NewArt i København, har han i august 2000 udstillet med bl.a. Bertil Skov Jørgensen og Kristofer Hultenberg på udstillingen “Content Providers” på Galleri Weinberger.
  Graphics and graphic artists.
Written by Jes Wind Andersen as contribution on conference
at Kaliningrad National Gallary sept. 2005.
  ArtDisplay in DK.
Written by Jes Wind Andersen as contribution on conference
at Kaliningrad National Gallary sept. 2002.
  I LIKE RED!
De dokumenterede billeder er et uddrag, og er alle udført i årene 2000 - 2002.
  - Om billedkunsten i det merkantile rum
Af Kristine Kern
I Danmark er der en lang tradition for, at kunstnere udstiller udenfor ...
  by Birgitte Kirkhoff Olsen
Translation by Ida Pagh
To walk is the act of volition closest to the body’s own rhythm, breathing ...
  Katalogtextbidrag fra udstillingen ”Content Providers”
“Content Providers”
Af Jes Wind Andersen
  Emaljeret natur
Information d. 21. september 2000
Af RUNE GADE